Informatie over de griepvaccinatie najaar 2022

Heeft u geen medische indicatie voor het griepvaccin maar wel een wens voor de griepvaccinatie? U kunt dan de praktijk benaderen en hiervoor een afspraak maken zonder dat u extra kosten maakt. We hebben dit jaar vaccins over die normaal gesproken vernietigd zouden worden.

Wij krijgen vaak de vraag of het griepvaccin wel zin heeft. Ja, het heeft zeker zin om de griepprik te halen, omdat we na 2 jaar afstand houden vanwege Covid-19 minder afweer hebben opgebouwd. De impact in de samenleving door griepklachten is groot en momenteel is zelfs een griepepidemie gaande. We verwachten dat deze nog even duurt en er kunnen verschillende griepgolven komen tot aan maart / april. De griepprik kan u beschermen tegen ernstig ziek worden.

Update november 2022

De griepvaccinatie vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 november 2022. De uitnodigingen hiervoor zullen in oktober verstuurd worden.

Datum: vrijdag 4 november 2022

Tijd: achternaam met letter A-J van 16:30 – 17:15 u | achternaam met letter K-Z van 17:15 – 18:00 u

Plaats: Praktijk Huisartsen Carnisselande Nguyen | Middeldijkerplein 310 Barendrecht

!!! GELIEVE TE ALLEN TIJDE EEN MONDKAPJE TE DRAGEN !!!

U wordt verzocht de uitnodigingsbrief mee te brengen wanneer u de vaccinatie komt halen. Bij verhindering kunt u contact opnemen met een van onze assistentes. Bij verhindering op 4 november kunt u tijdens de tweede ronde komen. Deze wordt op 5 november op deze website bekend gemaakt.

Update 11 oktober 2022

De indicatie voor de griepvaccinatie is uitgebreid voor:

  • Gezonde zwangeren vanaf 22 weken zwangerschap
  • Mensen met blijvende longschade door covid-19
  • Mensen met epilepsie
  • Mensen met morbide overgewicht (BMI>40)

Mocht u onder bovenstaande groepen vallen en nog geen uitnodiging voor een griepvaccinatie hebben ontvangen, dan kunt u ons benaderen. De uitnodigingen waren namelijk al gemaakt voordat deze (nieuwe) indicaties bekend werden gemaakt.

 


Informatie over COVID-19 vaccinaties & booster | update september 2022

De COVID-19-boostervaccinatie vindt plaats bij de GGD. De huisarts levert hiervoor een lijst aan voor mensen jonger dan 60 jaar die een indicatie hebben om de booster met voorrang te krijgen. De uitnodiging zal verzonden worden door het verzendhuis DMDR Medical Support. Wij hebben als praktijk geen zicht op wanneer deze bij u in de brievenbus valt en verzoeken u ons hiervoor niet te bellen.

Wij raden u aan dit nieuwe COVID-19-vaccin te nemen, omdat het nieuwe vaccin betere bescherming biedt tegen de omikronvariant. Voor meer informatie over vaccinaties kunt u kijken op Thuisarts.nl of bellen met het landelijke GGD info-nummer 0800-1351. Voor een COVID-19-test bij de GGD kunt u ook direct bellen naar 0800-1202.