Vaccinaties voor COVID-19 en griep

 

COVID-19 vaccinaties | juni 2021

 

UPDATE 31 mei 

Hieronder vindt u de data voor uw tweede AstraZeneca-vaccinatie. Neem te allen tijde uw vaccinatiebewijs en ID-bewijs mee naar de priklocatie. 

 


UPDATE 3 mei 

Het kabinet heeft besloten dat de mensen met een medische indicatie en geboren zijn tussen 1961-2003 (dus de 18 t/m 60-jarigen) met voorrang worden gevaccineerd met een van de twee mRNA vaccins (Pfizer of Moderna). Dit is ook de groep mensen die jaarlijks worden uitgenodigd voor een griepvaccin. Ook als u bij ons vermeld staat als ‘griepvaccinweigeraar’ ontvangt u een uitnodiging voor het COVID-19-vaccin. 

Om de GGD te ontlasten zullen de uitnodigingen gefaseerd worden verstuurd in de periode van 4-18 mei. Met de uitnodiging kunt u digitaal of telefonisch een afspraak met de GGD maken. Bovengenoemde groep heeft dus voorrang op de groep van 18 t/m 60-jarigen zonder medische indicatie. 

Op woensdag 12 mei gaan we de mensen die geboren zijn in 1959 uitnodigen voor het AstraZeneca vaccin. De uitnodiging kunt u maandag 10 of dinsdag 11 mei ophalen aan de balie tussen 12:00 – 13:00 u. Wij proberen u deze week te bellen voor een afspraak op 12 mei. Mocht u deze week geen telefoontje ontvangen dan verzoeken wij u de assistente volgende week zelf te bellen. 

Op vrijdag 14 mei gaan wij de mensen die geboren zijn in 1960 uitnodigen voor het AstraZeneca-vaccin. De uitnodiging kunt u maandag 10 of dinsdag 11 mei ophalen aan de balie tussen 12:00 – 13:00 u. Wij proberen u deze week te bellen voor een afspraak op 14 mei. Mocht u deze week geen telefoontje ontvangen dan verzoeken wij u de assistente volgende week zelf te bellen.  

Let op: mensen die geboren zijn tussen 1956 – 1960 hebben voorlopig alleen de mogelijkheid om zich via de huisarts te laten vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. 

We raden u aan het COVID-19-vaccin te nemen. Voor meer informatie over vaccineren zie Thuisarts.nl


 

Het vaccinatieprogramma wordt landelijk geregeld en gaat per provincie. Voor de volgende doelgroepen zijn speciale tijdslots gereserveerd: 

Wat u vooraf moet doen 

Lees uw uitnodiging zorgvuldig door en vul uw gezondheidsverklaring in. 

 

Wat u moet meenemen op de dag zelf

  1. Uitnodiging
  2. Gezondheidsverklaring
  3. ID-bewijs

 

DATUM EERSTE PRIK: VRIJDAG 9 APRIL
Locatie: sporthal ‘De Bongerd’, Dierensteinweg 6, Barendrecht
Tijd: 09:00 – 12:00 u (LET OP: in uw uitnodiging staat uw tijdslot vermeld)

 

DATUM TWEEDE PRIK: VRIJDAG 25 JUNI
Locatie: sporthal ‘De Bongerd’, Dierensteinweg 6, Barendrecht
Tijd: 15:00 – 18:00 u (LET OP: in uw uitnodiging staat uw tijdslot vermeld)

 

NB: Alleen huisartsen zullen mensen die niet mobiel zijn aan huis komen vaccineren. De GGD vaccineert niet aan huis. Weest u alert op mensen die anders beweren en u thuis benaderen: dit zijn oplichters! 

 


 

Griepvaccinaties

Algemene informatie over de griepvaccinatie kunt u vinden op de website van de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG).

 

 

Back to top